Babymat i Thailand

Thailandske minibananer

Thailandske minibananer er perfekt babymat.

Å reise med spedbarn til Thailand er både enkelt og trygt om du tar forhåndsregler, planlegger godt og holder deg unna jungelen og steder med stor fare for smitte av malaria og dengue. Babymat i Thailand er heller ikke så vanskelig som mange tror.

Babyvennlig mat

Babyvennlig mat var det vi var mest usikre på begge gangene vi reiste til Thailand over lengre tid. Jeg har ikke fullammet noen av mine små, så vi var avhengige av annet påfyll i de små magene.

Både da vi reiste til Koh Lanta/Koh Lipe/Phuket og Koh Tao hadde vi med oss en god del babymat hjemmefra for sikkerhets skyld. På vår første reise kunne vi klart oss uten, da utvalget i butikkene på Koh Lanta var veldig godt og storebror overhodet ikke er kresen i matveien. På lokalt supermarket kjøpte vi både middagsglass, morsmelkerstatning og grøt – alt sammen med en god dose sukker i, slik thailenderne gjerne vil ha det.

Ta med stavmikser

Mitt beste tips når det kommer til baby og mat på reise er enkelt:
Ta med stavmikser!

Ferdiglaget babymat i Thailand er ganske dyrt og inneholder som sagt mye sukker, så vi foretrakk å lage mye av babymaten selv.

Med medbrakt stavmikser er det en lek å lage deilig, sunn babymat i Thailand. Tilgangen til fersk frukt og grønnsaker er en drøm, og ønsker du å tilsette kjøtt eller fisk er det bare å smile pent og be om å få kjøpe en porsjon kokt eller stekt kjøtt/fisk på nærmeste restaurant. Bare pass på at alt er gjennomstekt eller kokt godt nok, for å unngå fremmede bakterier. Easy peasy.

Hjemmelaget fruktmos går ned på høykant i Thailand også.

Hjemmelaget fruktmos går ned på høykant i Thailand også.

Vær obs på at det kan være vanskelig å få tak i middagsglass på små øyer! På Koh Tao klarte vi ikke å oppdrive middagsglass til lillesøster. Morsmelkerstatning og grøtpulver derimot er mye enklere å få tak i, dette selges på de fleste 7eleven. Men om du har en kresen baby eller baby med allergi anbefaler jeg å ta med MME hjemmefra. Lillesøster nekter å spise noe annet enn Hipp morsmelkerstatning, så det hadde vi bagen full av da vi reiste.

Huskelisten for babymat i Thailand er enkel:
1) Ta med stavmikser
2) Prøv masse spennende frukt og grønnsaker
3) Sørg for gjennomstekt kjøtt/godt kokt fisk
4) Ta med MME hjemmefra om baby er kresen eller har allergi
5) Ta med noen middagsglass, smoothieposer og en pakke grøt (og eventuelt MME), så slipper du å stresse med å få tak i dette når jetlagen herjer.

God tur!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+

2 tanker om “Babymat i Thailand

 1. Elisa

  Heisann! Ikke mulig å oppdrive hipp på Koh Lanta, altså? Tulla får mageknip og/eller utslett av alt annet vi har prøvd. Og det skal ikke bare være hipp, men også den «ferdigblandete» på kartong.. Ser for meg noen kg bagasje for en hel mnd borte… 😛

  Svar
  1. supersim Innleggsforfatter

   Hei! Beklager sent svar, du havnet i spamfilteret mitt, he he. På Koh Lanta fant vi det meste, men du finner nok ikke Hipp. Lillesøster ville også kun ha Hipp, så da sikret vi oss ved å ta med ganske mange pakker da vi reiste til Koh Tao. Hvis hun kun godtar ferdigblandet kan du møte på utfordringer med å få melka varmet opp, så kjøp med deg en flaskevarmer. God tur!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>