Borte bra, hjemme best

image
Utsikten fra hotellrommet vårt i Bangkok.

Lufta gikk litt ut av meg da vi kom hjem fra Thailand. Litt sånn vemodig godfølelse å låse seg inn i eget hus etter to måneder på reise. Borte bra, hjemme best er helt riktig, men herregud jeg kunne lett ha tuslet barbeint i varm sand resten av livet. 

Vi reiste fra Koh Tao før sola sto opp og ankom Bangkok utpå ettermiddagen etter tre timer på speedbåt til Surat Thani (sammen med turister, lokalbefolkning og en hane), halvannen time på en overfylt buss og en times flyreise. Fant bagasjen vår og kjøpte digg iskaffe og dyre makroner før vi sto i en lang kø for å kjøre taxi i en god time med en særs pratsom taxisjåfør. Den pratsomme taxisjåføren brakte oss til Pathumwan Princess Hotel med fantastisk utsikt (vi bodde i 19. etasje), deilige senger med ordentlige dyner, basseng på taket, SPA og nydelig frokost. To dager nøt vi denne luksusen før vi satte kursen hjemover mot minusgrader med Qatar Airways via mellomlanding i Doha (reiser du med barn må du sjekke ut den helt utrolige skulpturlekeplassen på flyplassen). Og så landet vi på Gardermoen.

Det var torsdag. Det var kaldt. Ungene hadde vokst ut av ullklærne de hadde på seg da vi forventningsfulle troppet opp på samme flyplass to måneder tidligere. Klokka var kvart på syv om morgenen og Norge holdt på å våkne til liv.

Tilbake til hverdagen
Det er nå litt over en uke siden vi satt punktum for vårt permisjonseventyr. Vi har pakket ut to store North Face-bager, to stellevesker og en liten Fjällräven Kånken. Vi har børstet sand av to reisevogner og stuet dem inn i den overfylte boden. Vi har ledd av lillesøster som frustrert river i strømpebuksa på jakt etter tærne hun har bitt på i to måneder, og vi har sett ekte glede i storebrors øyne da han endelig fikk leke med sitt elskede bileppe igjen. Og vi har vært syke. Halvannen dag var alt storebror fikk i barnehagen før feberen skjøt i været og nærmet seg førti. Rett tilbake til hverdagen altså.

Litt over en uke hjemme i det gule huset – og jeg lengter allerede tilbake til solens varme i Thailand.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>